Paller: Skal det være EUR-paller eller en europalle?

I tilfælde af, at det kommer til godstransportering, er der typisk uenighed vedrørende hvad, der er den mest effektive løsning. Nogle kan eksempelvis bedst lide skibe af en imponerende størrelse, hvorimod resten af forsamlingen sværger til luftfragtning. Gældende for alle uden undtagelse er imidlertid, at det uforstyrret af fragtningsmetoden er væsentligt at købe robuste paller » http://www.jyskpalleimport.dk/default.asp, i fantastisk kvalitet, på hvilke varerne kan stå under fragten. I denne forbindelse fremkommer dette dilemma: Er det EUR-paller » http://jyskpalleimport.dk/page_control.asp?page_nbr=33, eller en europalle » http://jyskpalleimport.dk/page_control.asp?page_nbr=32,, der er bedst…?

Ja, det er jævnligt temmelig besværligt at vurdere, fordi EUR-paller i bund og grund ligner en europalle. For at frembringe et eksempel er de begge blåstemplet af ISPM-15, hvilket betyder, at træpallerne er blevet tilført varme og godkendte ifølge de aktuelle påbud. Dette formindsker muligheden for, at du uden dit vidende kan komme til at overbragt smådyr under dække af dit gods.

Som hovedregel kan du anticipere, at din europalle kan holde til en lastvægt på 1,5 T. Er din last vægtigere, bør du imidlertid ej være bekymret. Det kan nemlig lade sig gøre at stable flere paller ovenpå hinanden og på den måde optrappe træpallernes vægttolerance. Tre paller vil således give en bærekraft på cirka fire og et halvt tons. Dog skal det ej være denne kvalitet, som forårsager, at du anvender en europalle i stedet for EUR-pallerne, da EUR-paller har en lignende tolerance og derudover, på linje med europallerne, er naturvenlige. Pallerne er jo rigtig værdifulde som returpaller, hvilket vil sige, at du i realiteten ”låner” pallerne og simpelthen har mulighed for at levere dem tilbage, så snart du har brugt dem.

Altså er der blot ét at ytre, og dette er, at du uanset din beslutning kan være 100 % sikker på at få stærke paller!