Jeg grubler over et Windhager biobrændselsfyr

I de seneste år har der været en del fokus vedr. naturen, og det er endt med en herlig idé. Jeg har nemlig besluttet mig for, at jeg ønsker at erstatte mit bedagede oliefyr med et nyt & miljøvenligt biobrændselsfyr! Oveni en indskrækning af udslippet af kuldioxid vil det jo også betyde, at jeg faktisk økonomiserer, fordi biobrændsel er en hel del mere favorabelt end fjernvarme og naturgas.

Jeg har som det første vurderet et biobrændselsfyr produceret af mærket Windhager, & jeg havde nærmest valgt ét, som jeg havde i sinde at indhandle, hvorefter jeg traf en webpage, der drejede sig om jordvarme. Et anlæg til jordvarme er nemlig også en klimarigtig varmekilde, som kan anvendes som alternativ til et biobrændselsfyr. Lige nu fatter jeg slet ikke, hvad jeg skal anskaffe mig!

Jeg er egentlig i stand til finde både plusser & minusser ved begge. Eksempelvis besidder jordvarme det plus, at det er en konstant energikilde, og at man som indehaver ene og alene skal betale den smule el, som det tilhørende anlæg skal benytte for at være i stand til at jordvarmen til energi. Dog er det forholdsvist dyrt at anlægge, så i første omgang ville et biobrændselsfyr af mærket Windhager helt klart være mest rentabelt.

På den anden side består et jordvarmeanlæg imidlertid længere, plus jeg ved, at anlægget indenfor ti år vil have tjent sig ind igen, hvorfor det egentlig ej er et dårligt køb. Jeg er således oprigtigt i tvivl, selvom jeg stadig helst vil købe et Windhager-biobrændselsfyr.

Forekommer der nogen af jer, der besidder kendskab til de forskellige opvarmningssystemer & kan give mig et skønt råd…? Det vil jeg i hvert fald vædsætte…