Istandsættelse af dit tag ved brug af tagsten og tagplader

Har du på fornemmelsen, at dit tag skal gøres i stand eller eventuelt sågar helt udskiftes? Er du herudover i tvivl om, om dit tag skal bruge spritnyt spærtræ? Når der er lagt an til revner, ville det være smart at renovere dit tag ved brug af nogle splinternye tagsten el. tagplader, fx eternit tagplader, førend der sker slemmere ødelæggelser. Nye tagsten vil være et fornuftigt valg ved disse hændelser, for kommer der sprækker i taget, vil det eventuelt føre til vandskader, råddenskab & svamp i din bolig. Det er også betydeligt, at boligen er i besiddelse af spærtræ i god kvalitet hvad angår taget, af den grund at det er dét, taget er bygget på. Hvad enten du overvejer at købe spritnye tagplader, tagsten eller nyt spærtræ, så skaf det nu, inden det pludselig er for sent.

Du behøver ikke tøve i frygt for, at nogle nye tagplader er i besiddelse af asbest, idet du bruger penge på sådan nogle. Det sluttede nemlig i år 1984, at man udarbejdede eternit med asbestfibre. Har du et eternittag, der er fra før starten af 1980’erne, burde du få det udskiftet med spritnye eternit tagplader, inden det går i stykker, og der evt. kommer forurening med asbest. Vælger du at anskaffe nye eternit tagplader, så skal du antage, at de klarer sig i cirka 10-20 år. Dog kommer det samtidig an på hældningsgraden på taget, hvor levetiden forlænges, jo højere tagets hældning er. De begyndende varsler på slitage vil sædvanligvis være, at tagets overflade begynder at skalle af, eller revner vil komme.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>